Duizeligheid en evenwichtsklachten

Bij de osteopaat kun je ook terecht voor klachten met betrekking tot duizeligheid en evenwichtsstoornissen. Daarbij maken we een onderscheid tussen draaiduizeligheid (benigne paroxismale positievertigo (BPPV)) en duizeligheid door verhoogde spierspanning en bewegingsverlies in de nek (cervicogene duizeligheid). Waar nodig, brengt de osteopaat opnieuw balans. Daarnaast kan duizeligheid ook worden veroorzaakt door hyperventilatie en een…

Vermoeidheid en energietekort

Met welke vermoeidheidsklachten kun je bij de osteopaat terecht? Vermoeidheid en energietekort zijn uitstekend te behandelen door de osteopaat. Vermoeidheidsklachten kunnen onder meer worden veroorzaakt door een traag werkende schildklier. Chronische stress zet de bijnieren onder spanning waardoor die onvoldoende kunnen herstellen, met voortdurende diepe vermoeidheid tot gevolg. Ook is er aandacht voor de rol…

Huidziekten

De huid is ons grootste orgaan en geeft ons veel informatie over ons functioneren. Al meer dan 5.000 jaar geleden ontdekte men het verband tussen de huid en de interne organen. Door die link lenen klassieke huidziekten zoals eczeem en psoriasis zich uitstekend tot een osteopathische behandeling. Ook de NutriGen DNA test kan een oplossing…

Allergie

Bij een allergie brengt het immuunsysteem buitensporige reacties op een bepaalde stof op gang. De stof die de allergie voortstuwt noemen we een allergeen. Zowat 30 % van de bevolking heeft momenteel een of andere vorm van allergie. Allergieën kunnen aldus niet los worden gezien van het afweersysteem. Net hier vervult osteopathie haar genezende rol.…

Ademhalingsklachten

Bij de osteopaat kun je terecht voor ademhalingsklachten zoals hyperventilatie en astma. Hyperventilatie komt vaak voor. Het betekent letterlijk dat je te snel en te veel ademt. Hyperventilatie kan zowel acuut (vooral bekend als een paniekaanval) of chronisch zijn. Tijdens de behandeling focust de osteopaat op het middenrif, de belangrijkste ademhalingsspier. Bij astma is er…

Osteopathie en zwangerschap

Waarom osteopathie en zwangerschap? Tijdens de zwangerschap krijgt het lichaam van de vrouw te maken met veel veranderingen. Een osteopathische behandeling brengt verlichting bij kleine en grotere zwangerschapskwalen. Osteopathie biedt niet alleen tijdens de zwangerschap een helpende hand. Ook voor aanvang en na afloop van de zwangerschap is een bezoek aan de osteopaat nuttig.  Je…

Klachten aan de ledematen

Met klachten aan de ledematen naar de osteopaat? Functionele klachten aan de ledematen zijn geschikt voor behandeling door de osteopaat. Tenniselleboog en golferselleboog zijn als elleboogpijn algemeen bekend. De meest voorkomende klachten aan de polsen en handen zijn het carpale tunnelsyndroom, tintelingen in de vingers en slapende handen. Functionele klachten aan de knieën, enkels en…

Maagklachten en darmklachten

Met welke maagklachten en darmklachten kun je bij de osteopaat terecht? Omdat alle spijsverteringsorganen nauw met elkaar zijn verbonden, is een osteopathische behandeling een troef bij maagklachten en darmklachten. Het beantwoordt aan het basisprincipe van osteopathie: de blik op het lichaam als één geheel. De maag en de buikorganen zijn bovendien extra gevoelig voor een…

Bekkenklachten en heupklachten

Met welke bekkenklachten en heupklachten kun je bij de osteopaat terecht? Bekkenklachten en heupklachten zijn goed behandelbaar door een osteopaat. Bekkenklachten zien we vooral bij zwangere vrouwen. De verandering in het lichaam van de toekomstige moeder veroorzaakt bekkeninstabiliteit. Een osteopathische behandeling biedt verlichting. Ook wanneer na de zwangerschap het bekken zijn vastheid niet spontaan hervindt,…