Kuitklachten zien we meestal bij sporters. Ze kunnen plotseling opduiken, bijvoorbeeld bij een spierscheurtje in het bindweefsel. Op dat moment voelt het alsof met een zweep hard op de kuit wordt geslagen. Soms sluimeren kuitklachten. Je hebt dan tijdens of na het sporten last van een pijnlijke kuit, die vol en vermoeid aanvoelt. Het is op dat moment belangrijk om tijdig de osteopaat te consulteren. Te lang wachten maakt de kuitklachten enkel erger.
Kuitklachten door overbelasting en onbalans
In het verleden hebben we op deze plaats ons lichaam vergeleken met een hoog appartementsgebouw met verschillende verdiepingen. Een blokkade in een van de hogere etages heeft een directe invloed op de lagere verdiepingen. Hier vinden we meteen de oorzaak van kuitklachten: overbelasting en een slechte lichaamshouding. De pijn kan zo erg worden dat zelfs een kort sprintje lastig wordt.
Kuitklachten gelinkt aan hielspoor en andere ontstekingen
Wanneer je met kuitklachten de osteopaat bezoekt, hebben we dan ook niet enkel oog voor de kuit. We kijken naar de algemene lichaamshouding en hoe ‘recht’ je staat. We leggen de wervelkolom, bekken, heupen en knieën onder onze loep en checken op onbalans en blokkades.
Tijdens het onderzoek kijken we niet enkel naar de hoger gelegen plaatsen in het lichaam. We focussen ook op de stand van de voeten. Overbelaste kuitspieren lokken immers ook voetblessures, zoals hielspoor, een peesplaatontsteking of een ontsteking aan de achillespees, uit.
De osteopaat stroomlijnt het lichaam
Kuitklachten zijn makkelijk te verhelpen. Tijdens de behandeling zetten we het lichaam opnieuw in de juiste houding, van de schedel tot aan de voeten. We stroomlijnen je lichaamshouding zodat nergens sprake is van overbelasting. Op die manier verdwijnen kuitklachten automatisch en zullen ze niet langer andere blessures triggeren.
Ondervind je vaak last aan je kuit of heb je andere overbelastingsklachten? Maak een afspraak in de osteopathiepraktijk